PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ETOIMAZAN TPOMOKPATIKO ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ EUROVISION


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, οι αρμόδιες αρχές απέτρεψαν εγκαίρως  τρομοκρατικό χτύπημα που  στόχο είχε τη Eurovision. 

Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Από νωρίς χθες το μεσημέρι τα μεγαλύτερα διεθνή δημοσιογραφικά δίκτυα μετέδιδαν την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας που έκανε λόγο για αποτροπή μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος που είχε ως στόχο τη ζωή του πρωθυπουργού του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλιβέι, κατά την επίσκεψή του στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας αλλά και το σαμποτάζ της Eurovision. 

Οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να χτυπήσουν ακόμη και μέσα στο στάδιο, αφού είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για να προκαλέσουν διεθνή σάλο και φόβο. 

Οι άνθρωποι της ελληνικής και της κυπριακής αποστολής, αν και κάνουν λόγο για μια πολύ καλά φυλασσόμενη διοργάνωση, δηλώνουν σοκαρισμένοι από την είδηση, ενώ παγώνουν στη σκέψη και μόνο του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.
 

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν, οι τρομοκράτες είχαν προμηθευτεί εισιτήρια και σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν με βομβιστικές επιθέσεις, τόσο στο «Crystal Hall» όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός όσο και σε θρησκευτικούς χώρους, όπως τζαμιά αλλά και θρησκευτικά τουριστικά αξιοθέατα. 

Tα φώτα ήταν στραμμένα στο Μπακού λόγω της Eurovision, το γεγονός αυτό αποτελούσε  γι’ αυτούς  ευκαιρία για να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω των διεθνών ΜΜΕ, αφού η επίθεση που ετοίμαζαν θα γινόταν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες θύματα. 

Στόχος των τρομοκρατών ήταν μεμονωμένα γκρουπ-αποστολές της Eurovision αλλά και ξενοδοχεία όπως το «Hilton Baku» και το «JW Marriot Hotel Absheron». 


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους.

ΠΗΓΗ ESPRESSONEWS.GR
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: