PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ORANGE ΠΗΡΕ "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ"


Το μυθιστόρημα  το The Song of Achilles [Το τραγούδι του Αχιλλέα] που είναι εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα της Μαντλίν Μίλερ κέρδισε το φετινό Βραβείο  Μυθιστορήματος Orange .
Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην αρχαία Φθία και αφηγείται τη γνωριμία του Πάτροκλου με τον Αχιλλέα, την ανάπτυξη του στενού δεσμού τους και την αναχώρησή τους για την Τροία στο πλευρό των Αχαιών. 
Η Μαντλίν Μίλερ, που γεννήθηκε στη Βοστώνη, σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και δράμα στο Γέιλ, όπου ειδικεύτηκε στην προσαρμογή ιστοριών της αρχαίας ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας για το σύγχρονο κοινό. Ζει στη Νέα Αγγλία όπου διδάσκει ως φιλόλογος σε γυμνάσιο. Το The Song of Achilles, το οποίο έγραφε τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
 Η βραβευμένη μυθιστοριογράφος έλαβε έπαθλο 30.000 στερλινών και την «Μπέσι»,  το μπρούντζινο μικρό γλυπτό με το οποίο τιμούνται  οι νικήτριες του Orange.
 Το Βραβείο Orange Μυθιστορήματος θεσπίστηκε το 1996 για να τιμήσει και να προωθήσει την παγκόσμια γυναικεία λογοτεχνική γραφή . Απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς που γράφτηκε από γυναίκα στα αγγλικά. 
Με το βραβείο έχουν τιμηθεί η Τέα Όμπρεχτ το 2011 για τη Γυναίκα του Τίγρη (Πατάκης, 2012), η Μπάρμπαρα Κινγκσλόβερ το 2010 για το The Lacuna (2010), η Μέριλιν Ρόμπινσον το 2009 για το Στο σπίτι (Εν πλω, 2012), η Τσιμαμάντα Αντίτσι το 2008 για το Δακρυσμένος ήλιος (Ψυχογιός, 2008), η Λάιονελ Σράιβερ το 2006 για το Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν(Μεταίχμιο, 2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: