PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζται και σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι  στη Βουλή η πρόταση δυσπιστία  κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και με  ψηφοφορία  τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη στιγμή που βρίσκεται η Τρόικα στη χώρα, δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα. Επιπλέον σημείωσε ότι πιστεύει πως ο φόρος ακινήτων θα είναι προς τη δικαιότερη κατεύθυνση απ´ ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι να βγει η χώρα από την κρίση.

Στο μεταξύ για την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 για όλους «ανεξαρτήτως ηλικίας» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο με τίτλο «Η κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διεξάγεται στην Αθήνα.

«Θα σταματήσουμε η ελεύθερη πτώση των μισθών και θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Τσίπρα, ο οποίος διευκρίνισε ότι «μόνο αυτό τάξαμε». Υποστήριξε, δε, ότι όπως έχει δείξει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, από μόνη της αυτή η ενέργεια θα έχει αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει μέσα από τη χρηματοδότηση και συνολική ενίσχυση οικονομικών τομέων, στους οποίους υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα, με στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει αξιοπρεπώς αμειβόμενη και σταθερή εργασία.

Από την ομιλία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά του στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης την Πέμπτη λέγοντας πως «αποτελεί χρέος πατριωτικό και δημοκρατικό να απομακρυνθεί αυτή η κυβέρνηση» τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα σπάσει το φαύλο κύκλο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ
ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: