PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Ο Χασάν Μπιπέρ είχε συλληφθεί στις 30 Ιουλίου όταν εντοπίστηκε φουσκωτό γεμάτο με όπλα ανοιχτά της Χίου

    
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μηλτιάδης Ανδρειοτέλης πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να απορριφθεί η έφεση του Τούρκου Χασάν Μπιπέρ κατά της απόφασης του Εφετείου Πειραιά που ενέκρινε την έκδοσή του στη γείτονα  χώρα.

Από την πλευρά του ο Χασάν Μπιπέρ υποστηρίζει ότι διώκεται από τις τουρκικές αρχές για την πολιτική του δράση και όχι όπως επικαλούνται αυτές για να του αποδοθούν κατηγορίες για τρομοκρατική δράση. 

Ο Χασάν Μπιπέρ είναι ο ένας από τους δύο Τούρκους επιβάτες του φουσκωτού που είχε εντοπιστεί στο τέλος Ιουλίου ανάμεσα σε Χίο και Οινούσσες να μεταφέρει δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι τουρκικές αρχές τον θεωρούν  ύποπτο για τη ρίψη  χειροβομβίδας τον περασμένο Απρίλιο σε πάρκινγκ του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ του αποδίδουν κατηγορίες για προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και διαμελισμού της Τουρκίας. 

Ο Μηλτιάδης Ανδρειοτέλης αμφισβήτησε κατά πόσον έχει ζητήσει ο ίδιος ο Χασάν Μπιπέρ πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, καθώς η αρχική αίτηση  που υπεβλήθη στη Θεσσαλονίκη ήταν σε άλλο όνομα.

Η απόφαση των αρεοπαγιτών αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: