PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Tawakkol Karman δώρισε τα χρήματα του Νόμπελ

H Tawakkol Karman δωρίζει τα χρήματα του Νόμπελ
Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Tawakkol Karman, αποφάσισε να δωρίσει τα χρήματα που κέρδισε με αυτήν της τη διάκριση.  Η Tawakkol Karman είναι ακτιβίστρια από την Υεμένη και τιμήθηκε το 2011 με το Νόμπελ Ειρήνης, μέσω του οποίου έλαβε το ποσό των 500.000 δολαρίων.

 Η 34χρονηTawakkol Karman έχει ήδη δωρίσει τα χρήματα στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων της εμπνευσμένης εξέγερσης της Αραβικής άνοιξης στην Υεμένη.Η ίδια  δήλωσε « το θεωρώ καθήκον μου προς τους νέους που θυσιάστηκαν για να φέρουν την αλλαγή και για να δημιουργήσουν μια Υεμένη βασισμένη στην ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την καλή διακυβέρνηση». 


Η Karman που κέρδισε το βραβείο για την αντίστασή της στην πολιτική του Ali Abdullah Saleh, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του έφερε αναταραχή και αποσταθεροποίηση στη χώρα.
Έγινε η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που κερδίζει ένα τέτοιο βραβείο, ενώ η δράση της φαίνεται πως αποτελεί παράδειγμα για τις γυναίκες της Υεμένης και συμβάλλει τα μέγιστα στη θεμελίωση των δικαιωμάτων τους. Αυτή τη στιγμή, η ίδια είναι πρόεδρος μίας ομάδας γυναικών που μάχεται για την ελευθερία του Τύπου.

ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: