PARALIA AMMOUDIA

EIΔΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΑΣ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΕACH-ΑΝΕΚΔΩΤΑ-LIFESTYLE

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ

«Εμείς έχουμε προσωρινά την επιμέλεια της Μαρίας για ένα μήνα και σε δικαστήριο που γίνεται αυτές τις ημέρες θα αποφασισθεί αν θα κρατήσουμε την επιμέλειά της ώσπου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση» ξεκαθαρίζει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού. Η υπόθεση βρίσκεται στην Εισαγγελία Λάρισας, που θα αποφασίσει για την τύχη της μικρής.

Η Μαρία εισέβαλε - άθελά της  βέβαια - στην επικαιρότητα ενώ πυροδοτήθηκαν σενάρια και έρευνες για κυκλώματα απαγωγής παιδιών και παράνομης υιοθεσίας φέρνοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο της δημοσιότητας το κενό στο δημόσιο τομέα καθώς οι φερόμενοι γονείς της μικρής κατάφεραν να υφαρπάξουν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισής της.

Η μικρή , που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είχε καταγωγή από χώρα της Βόρειας Ευρώπης , ήταν μία τετράχρονη Ρομά από τη Βουλγαρία την οποία είχε εγκαταλείψει η βιολογική μητέρα της «επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας», όπως δήλωσαν συγγενείς της στη Βουλγαρία.  Και ξαφνικά τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν...

Σχεδόν ένα μήνα μετά η μικρή Μαρία φιλοξενείται σε ένα από τα σπίτια μέριμνας του Χαμόγελου του Παιδιού και οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή.Η ομάδα του Χαμόγελου τη φρόντισε και της προσέφερε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που χρειαζόταν τόσο στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν προληπτικά, όσο και στο σπίτι όπου φιλοξενείται.

Από την ημέρα που το τεστ DNA έδειξε τη σχέση της Μαρίας με τη Σάσα Ρούσεβα, τα σενάρια για το πού θα πάει η μικρή είναι πολλά. Η βιολογική μητέρα τη θέλει πίσω, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα, το ίδιο ζητάει και το ζευγάρι από τα Φάρσαλα. Αυτή που θα αποφανθεί όμως είναι μόνο η Εισαγγελία Ανηλίκων της Λάρισας, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση. 

«Στα στάδια της διαδικασίας για την επιμέλεια του παιδιού οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν πρώτα την οικογένεια, μετά το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, μετά κάποιον καλό χώρο και έπειτα οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση όλων των παιδιών, όχι μόνο της Μαρίας, για να μην τραυματισθεί άλλο η ψυχή του παιδιού»
 εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι διαδικασίες υιοθεσίας/αναδοχής θα γίνουν στην Ελλάδα καθώς εδώ τελέστηκαν οι παράνομες πράξεις. «Υπάρχουν τρεις-τέσσερις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. Ας αφήσουμε τις Αρχές, που ευτυχώς δεν λένε πολλά, να απαντήσουν τελικά» καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ
ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: