ΥΛΙΚΑ
- 1/4 κούπας αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι
- 1 1/2 κιλού φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε
- λεπτές λωρίδες 1 χ 5 εκατοστά
- 1/3 κούπας λάδι
- 1/2 κιλού μικρά μανιτάρια κονσέρβας
- 1 κούπα ζωμό κρέατος
- 1/2 κούπας νερό
- 3 κουταλιές χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας γούστερ σος
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
- 1 1/2 κούπας ξινή κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε μέσα το κρέας αλευρώστε καλά τα κομμάτια.
Σ'ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε
τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν καλά. Βγάλτε
τα με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε
το κρέας, ώσπου να ροδίσει ελαφρά απ' όλες τις πλευρές.
Ρίξτε το ζωμό κρέατος, το νερό, το χυμό ντομάτας, τη
γούστερ σος, τη μουστάρδα και τα μανιτάρια. Σκεπάστε
και σιγοβράστε 20 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το
κρέας. Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και
ζεστάνετε χωρίς όμως να αφήσετε το φαγητό να βράσει.
Σερβίρετε το κρέας με τα μανιτάρια στα πιάτα και
πασπαλίστε το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου