Υλικά:
- 200 gr βούτυρο
- 200 gr ζάχαρη
- 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κρόκοι και 3 ασπράδια
- 3-4 βανίλιες
- 70 gr αλεύρι
- Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένη φόρμα κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
- Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε γιατι η σοκολάτα μέσα παράμενει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο νόστιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου