Υλικά
Εκτέλεση
Βάλτε σε κατσαρόλα νερό το λάδι και
αρκετό αλάτι να βράσει. Ρίξτε μέσα τα
μακαρόνια και βράστε τα 8'-10'. Κόψτε το
μπέικον σε λεπτές λωρίδες, βάλτε το
σε τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά
και τηγανίστε το, ώσπου που να γίνει
κριτσανιστό. Στραγγίστε και πετάξτε
το λίπος, αφήνοντας 2 κουταλιές περίπου.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τα
κροκάδια, το κεφαλοτύρι και αρκετό
φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στραγγίστε τα
μακαρόνια και βάλτε τα σε κατσαρόλα
επάνω στη φωτιά. Ρίξτε κι ανακατέψτε
το βούτυρο, το μπέικον και την
κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε 1' επάνω στη φωτιά,
να ενωθούν τα υλικά. Αδειάστε την
καρμπονάρα σε ζεστή πιατέλα και
σερβίρετέ την αμέσως, πασπαλίζοντάς
τη με αρκετό κεφαλοτύρι.
αρκετό αλάτι να βράσει. Ρίξτε μέσα τα
μακαρόνια και βράστε τα 8'-10'. Κόψτε το
μπέικον σε λεπτές λωρίδες, βάλτε το
σε τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά
και τηγανίστε το, ώσπου που να γίνει
κριτσανιστό. Στραγγίστε και πετάξτε
το λίπος, αφήνοντας 2 κουταλιές περίπου.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τα
κροκάδια, το κεφαλοτύρι και αρκετό
φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στραγγίστε τα
μακαρόνια και βάλτε τα σε κατσαρόλα
επάνω στη φωτιά. Ρίξτε κι ανακατέψτε
το βούτυρο, το μπέικον και την
κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε 1' επάνω στη φωτιά,
να ενωθούν τα υλικά. Αδειάστε την
καρμπονάρα σε ζεστή πιατέλα και
σερβίρετέ την αμέσως, πασπαλίζοντάς
τη με αρκετό κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου